7. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

1. Az áru szállítási módjai
Az áru szállítása az alábbi módokon lehetséges:
- Kézbesítés futárszolgálattal,
- Kézbesítés a Szlovák Posta által.

2. Ár és fizetés
Termék megrendelése és szállítása esetén az alábbi postai és csomagolási árak érvényesek:

Szlovák Posta - csomag súlya 1 kg-ig: 4,90 EUR
Szlovák Posta - csomag súlya 1,01 kg-tól: 7,00 EUR
GLS futárszolgálat: 6,90 EUR

Az áru szállítási ára a Szlovák Köztársaság területén belül érvényes. Külföldre történő szállítás esetén a szállítási költségek egyénileg, a Szlovák Köztársaság területén kívüli szállítási díjról szóló szerződés alapján kerülnek kiszámításra.

A vevő köteles az eladónak a vételárat, amelyet a vételi szerződésben állapítottak meg, a szerződés megkötésekor, a szállítási költségekkel együtt (a továbbiakban "vételár") a 18/1996 Szl. törvény érvényes változata szerint az alábbi módon megfizetni:
- készpénzben közvetlenül a futárnak/kézbesítőnek,
- készpénzmentes átutalással az eladó bankszámlájára,
- PayPal rendszeren keresztül,
- bankkártyával.

3. Ha a vevő a vételárat készpénzmentesen fizeti, a fizetés napja az a nap, amikor a teljes összeg jóváírásra kerül az eladó bankszámláján, IBAN: SK90 8330 0000 0026 0072 7165, VS: rendelési szám.

4. A vevő köteles a termék vételárát a vételi szerződésben meghatározott határidőn belül, legkésőbb azonban a termék átvételekor megfizetni.

Ha a vevő előre megfizeti a vételárat, csak a Szlovák Köztársaság hatályos jogszabályaival összhangban léphet vissza a szerződéstől és kérheti a pénz visszatérítését.

Ha a vevő a termék átvételekor nem fizeti meg a teljes összeget, az eladó jogosult visszalépni a szerződéstől és kérni a felmerült költségek megtérítését.

Az eladó oldalain feltüntetett termékárak a megrendelés időpontjában érvényesek.

8. A vételár megfizetésének napja az a nap, amikor a teljes összeg jóváírásra kerül az eladó bankszámláján, vagy amikor a futárnak kifizetik a készpénzt.

9. Az eladó fenntartja a tulajdonjogot a termék felett a teljes vételár kifizetéséig.

A vásárlási bizonylat egyben adóbizonylat is.

A termék átvétele a vevő által csak a teljes vételár megfizetése után lehetséges, kivéve, ha másképp állapodnak meg.

A termék árához a szállítási költség a 7.2 pont szerint hozzáadódik.

13. A termék az eladó internetes oldalán található minták, katalógusok, típuslapok és mintakönyvek alapján, a vevő igényeinek megfelelően kerül értékesítésre.

14. Ha az eladó és a fogyasztó másképp nem állapodnak meg, az eladó köteles a rendelést a beérkezéstől számított 30 napon belül teljesíteni.

A vevő a megrendelés átvételében megadott módon veszi át a terméket.

A termékek tulajdonságaira, mennyiségére, méreteire és egyéb jellemzőire vonatkozó információk az eladó katalógusaiban és dokumentumaiban kötelező érvényűek.

A szállítási hely az a hely, amely a rendelés átvételében szerepel, kivéve, ha a felek másképp állapodnak meg.

18. Az eladó a terméket a vételi szerződésben megadott címre szállítja a vevőnek. A termék a megadott címre történő kézbesítéssel minősül szállítottnak.

19. Ha az eladó a megadott helyre szállítja az árut, a vevő személyesen veszi át, vagy gondoskodik egy meghatalmazott személy általi átvételről, aki aláírja a szállítási jegyzőkönyvet.

A meghatalmazott személynek be kell mutatnia az eredeti/másolat vételi szerződést, a fizetési bizonylatot és egy írásos meghatalmazást.

Ha a kézbesítést a vevő távolléte miatt meg kell ismételni, a vevő viseli az ezzel járó összes költséget.

Az áru a megadott címre történő kézbesítéssel minősül szállítottnak, és a vevő/meghatalmazott személy általi fizikai átvétellel, vagy a szállító által a jegyzőkönyvben megjelölt átvétel megtagadásával minősül átvettnek.

20. A behordási költségek nincsenek benne az árban, és az eladó nem köteles ezt a szolgáltatást nyújtani.

21. Ha a vevő átvétel után hibát talál a terméken, értesíti az eladót, és reklamációt nyújt be, vagy eláll a szerződéstől.

22. Ha az eladó a termék/szolgáltatás nem elérhetősége miatt nem tudja teljesíteni a szerződést, erről haladéktalanul tájékoztatja a fogyasztót, és a megállapodás szerinti helyettesítő szolgáltatás hiányában 14 napon belül visszatéríti a megfizetett árat vagy az előleget.

Helyettesítő szolgáltatás esetén az eladó köteles azonos minőségű és áru terméket/szolgáltatást nyújtani. Ha nem állapodnak meg, az eladó köteles megtéríteni a fogyasztónak a rendelésből eredő összes igazolt költséget.

Product added to wishlist